Presenter till honom

Bra tips

3 bra tips när du vill hitta en billig present till honom

hemlagad pizzaFödelsedagar, konfirmationer, julaftnar, speciella årsdagar – de tillfällen när en present är på sin plats är många och ofta utspridda under året, något som inte alltid får den bästa tajmingen till ens ekonomiska situation. Ibland står man helt enkelt där och bara måste hitta på en present att ge bort, samtidigt som bankkontot ekar tomt och plånboken känns läskigt tunn. Det är vid dessa tillfällen vi kan tacka vår lyckliga stjärna att vi har begåvats med något som kallas kreativitet – en förmåga att tänka om, komma på nya lösningar, och sedan skapa dem för egen maskin. Är du pank och i behov av en bra present finns det med andra ord ingen anledning att misströsta. Det enda du behöver är den där lilla kreativa gnistan, och vips – i kombination med våra smarta tips här nedan är problemet ur världen innan du hunnit säga ”kreditkort”!

 

Ett presentkort på en kul upplevelse à la budget

Det här är en riktigt bra present på många olika sätt: den låter dig och mottagaren få göra något roligt tillsammans, till ett pris och koncept där bara du själv sätter gränserna. Beroende på hur mycket eller lite pengar du har för tillfället kan du skräddarsy presentens innehåll, som kan innebära allt ifrån en god kopp te och en nackmassage till en lite mer påkostad middag eller filmkväll. Skriv ett fint kort där du förklarar vad det är han får till godo, vilka som kommer att delta samt någon form av sista utgångsdatum (så att det verkligen planeras in och blir av!). Presenten kommer att göra en sådan succé att inte en tanke ägnas åt hur lite den egentligen har kostat dig.

 

En hempysslad och personlig T-shirt

Finns det något plagg som är en given stapelvara i var mans garderob, så är det förmodligen T-shirten. Detta praktiska klädesplagg finns i mängder av olika färger, snitt, material och prisklasser – men något många varianter saknar är den där unika och personliga touchen. För att fixa till en rolig present som både blir uppskattad och använd, är det med andra ord en hempysslad T-shirt du ska satsa på. Köp en så basic och enkel tröja som möjligt, antingen på någon av de vanliga kedjorna eller också i närmsta second hand-butik. Därefter är det bara att släppa loss din inre designer och dina kreativa impulser – enbart dina idéer och tillgång till pysselmaterial sätter gränserna! Är han en konstnärlig typ blir det perfekt med en T-shirt med oregelbundna färgstänk i olika nyanser. Gillar han att träna och leva hälsosamt kan du istället spela på detta, och sy fast tygmärken i form av Karl-Alfred eller varför inte proteinstinna tryck som ägg och kött? Du kan också sy eller limma fast paljetter, stenar och bokstäver som bildar olika budskap. Låt hans personlighet och din pyssellust avgöra det färdiga resultatet.

 

Någonting ätbart och hemlagat

Det har sagts förr men det tål att sägas igen: vägen till mannens (och kvinnans också för den delen) hjärta går genom magen. Alla gillar att få god mat serverad, framför allt när den kommer i form av små fina och hemgjorda presentförpackningar. För nästan inga pengar alls kan du enkelt koka ihop en burk läcker chutney att använda till sommarens alla grillfester, eller göra en stilig cellofanpåse fylld med hemfriterade och smaksatta chips. Till den mer sötsugne mannen kommer bitar av lakrits som du själv doppar i mörk choklad och strör havssalt att över göra succé, eller varför inte slå på stort och baka egna flottiga wienerbröd? Har du inte fullt så stor budget kan det funka lika bra med en ask hemrullade chokladbollar, och då gärna i storlek ”super size”. Ett annat billigt knep är att breda en stark och ganska fast tomatsås på vanliga tortillabröd, strö över lite riven ost, och gratinera i ugnen tills du har knapriga ”pizzor” att skära upp och ge bort på burk. Vare sig du satsar på de salta, söta, lite dyrare eller billigare versionerna kvarstår faktum: en god och hemmagjord present blir garanterat både uppskattad och uppäten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *